BMW Budapest Motors BMW Citroen Xsara Picasso Kulcs Tanítás – Hogyan Használhatja A Legjobb Módon?

Citroen Xsara Picasso Kulcs Tanítás – Hogyan Használhatja A Legjobb Módon?


CITROEN Xsara Picasso 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011
CITROEN Xsara Picasso 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011 from www.autoevolution.com

A Citroen Xsara Picasso egy kompakt, 5-ajtós kategóriába tartozó autó, amelyet 2001 és 2010 között gyártottak. Az autó megbízható és könnyen javítható, de előfordulhat, hogy a kulcsa megfelelő beállításokra van szüksége ahhoz, hogy megfelelően működjön. Az alábbiakban részletesen leírjuk, hogyan lehet a lehető leghatékonyabban használni a Citroen Xsara Picasso kulcsát.

1. lépés: Az elemek elhelyezése

Először is el kell helyezni a kulcsot az autóba. Az autó kulcsa két részből áll: a kulcsnyílásból, amely a kormánykerék mögött található, és a kulcstárcsából, amely a műszerfal közelében található. A kulcsnyíláshoz a kulcstárcsát kell behelyezni, mielőtt elkezdheti a kulcs beállítását. A kulcsnyílásba helyezve a kulcstárcsának 90 fokos pozícióban kell lennie, amikor behelyezi a kulcsot az autóba.

2. lépés: A kulcs beállítása

Miután behelyezte a kulcsot, el kell fordítania a kulcsot az alaphelyzetbe, és körülbelül 45 fokos szöget kell beállítania. A kulcs beállításakor ügyeljen arra, hogy a kulcs a helyes pozícióba kerüljön, és ne nyomja meg a gombokat. Ha megnyomja a gombokat, akkor a kulcs nem fog működni.

3. lépés: Az ASD beállítása

Az ASD (automatikus kulcsrendszer) beállításához először el kell fordítania a kulcsot a kulcsnyílásban. Ezután a kulcs közelében található kapcsolót el kell fordítania az “ON” állásba. Ezután a kulcsot el kell fordítania a “LOCK” állásba, és a kulcs közelében található gombot meg kell nyomni. Ezután a kulcsot el kell fordítania az “UNLOCK” állásba, és meg kell nyomni a kulcs közelében található gombot. Ha minden helyesen van, akkor a kulcs működni fog.

4. lépés: Az átkódolás

Az átkódolás során a kulcs kódja megváltozik, hogy megakadályozza a kulcs más autókhoz való illeszkedését. Ehhez a kulcsot először el kell fordítania az alaphelyzetbe, és meg kell nyomni a kulcs közelében található gombot. Ezután a kulcsot el kell fordítania a “LOCK” állásba, és meg kell nyomni a kulcs közelében található gombot. Ezután a kulcsot el kell fordítania az “UNLOCK” állásba, és meg kell nyomni a kulcs közelében található gombot. Ezután a kulcsot el kell fordítania az alaphelyzetbe, és meg kell nyomni a kulcs közelében található gombot. Ha minden helyesen van, akkor a kulcs kódja megváltozik, és a kulcs használható lesz.

5. lépés: A kulcs tesztelése

Miután beállította a kulcsot, el kell tesztelnie, hogy megfelelően működik-e. Ehhez először el kell fordítania a kulcsot az alaphelyzetbe, és meg kell nyomni a kulcs közelében található gombot. Ezután a kulcsot el kell fordítania a “LOCK” állásba, és meg kell nyomni a kulcs közelében található gombot. Ezután a kulcsot el kell fordítania az “UNLOCK” állásba, és meg kell nyomni a kulcs közelében található gombot. Ha a kulcs megfelelően működik, akkor a zárak megnyílnak, és a motor indul. Ha a kulcs nem működik megfelelően, akkor a zárak nem nyílnak ki, és a motor nem indul.

6. lépés: A további beállítások

A Citroen Xsara Picasso kulcsának beállításához további beállítások is elvégezhetők. Ezek a következők lehetnek: a kulcs kódolásának módosítása, a kulcs érzékelőjének beállítása, és a kulcs programozása. Ezeket a beállításokat akkor kell elvégezni, ha a kulcs nem működik megfelelően, vagy ha a kulcsot más autókhoz szeretné használni.

7. lépés: A kulcs tisztítása

A Citroen Xsara Picasso kulcsának tisztításához először el kell távolítania a kulcsot az autóból. Ezután törölje le a kulcsot egy puha, száraz ronggyal, és egy kis alkohollal. Ezután a kulcsot vízbe mártott ronggyal tisztítsa meg, majd alaposan szárítsa meg. Végül a kulcsot törölje le egy puha, száraz ronggyal, és helyezze vissza az autóba.

8. lépés: A kulcs tárolása

A kulcs tárolása során a kulcsot távol kell tartani a nedvességtől és a hőtől. Ne tárolja a kulcsot olyan helyen, ahol magas hőmérséklet és nedvesség van, mivel ez károsíthatja a kulcsot. A kulcsot a lehető legjobban tárolja egy száraz, sötét helyen.

9. lépés: A töltőkábel használata

Ha a kulcsát hosszabb ideig nem használja, akkor ajánlott töltőkábelt használni. A töltőkábel segít megakadályozni a kulcs töltésének eltűnését. A kábelt egy olyan helyre kell csatlakoztatni, amelynek a kulcsnyílásának közelében van. Ezután a kábelt el kell helyezni a kulcsnyílás és a kulcs között, és csatlakoztassa a kábelt a kulcshoz. Ezután a kábelt a kulcsba kell helyezni, és a kábelnek a kulcsnyílásban kell lennie, miközben a kulcs be van helyezve az autóba.

10. lépés: A kulcs helyes használata

A Citroen Xsara Picasso kulcsának helyes használatához először el kell fordítania a kulcsot az alaphelyzetbe, és körülbelül 45 fokos szöget kell beállítania. Ezután meg kell nyomni a kulcs közelében található gombot. Ezután a kulcsot el kell fordítania a “LOCK” állásba, és meg kell nyomni a kulcs közelében található gombot. Ezután a kulcsot el kell fordítania az “UNLOCK” állásba, és meg kell nyomni a kulcs közelében található gombot. Ezután a kulcsot el kell fordítania az alaphelyzetbe, és meg kell nyomni a kulcs közelében található gombot. Ha minden helyesen van, akkor a kulcs megfelelően fog működni.

Következtetés

A Citroen Xsara Picasso kulcsának beállításához el kell helyezni a kulcsot az autóba, és el kell fordítania a kulcsot az alaphelyzetbe. Ezután el kell végeznie az ASD beállítását és az átkódolást, és tesztelnie kell a kulcsot. Ezután el kell végeznie a további beállításokat, tisztítania kell a kulcsot, és megfelelően kell tárolnia a kulcsot. Vé

Leave a Reply

Related Post